V dnešnej modernej priemyselnej dobe je borovička vyrábaná ako konzumná liehovina (tz. na báze liehu) a je dochucovaná umelými chuťovými a aromatickými látkami, ktorých pridanie je síce potrebné dokladovať na balení, ale v praxi sa jedná o najlacnejšiu a najmenej prírodnú verziu.
Keďže sa BVD venuje výlučne výrobe destilátov, rozhodli sa učiniť zásadný krok a vrátiť sa svojou receptúrou späť ku slovenským tradíciám a vyvinuli v modernej histórii prvú slovenskú borovičku na báze destilátu, teda vyrobenú z plodov borievky obyčajnej (lat. Juniperus communis).
Faktom zostáva, že legislatívne je na výrobu borovičky nutné použiť buďto etylalkohol poľnohospodárskeho pôvodu, obilný lieh alebo obilný destilát. Preto si z toho vybrali to najlepšie a okrem borievkového destilátu v ich borovičke nájdete aj destilát ražný.
Borievky, ktoré sa používajú na výrobu BVD Borovičky, pochádzajú z úpätia hôr Národného parku Slovenský Kras a Slovenský Raj a sú ručne zbierané v neskorej jeseni, kedy plody prejdú prvými mrazmi a sú v najvyššej zrelosti.
Po ručnom triedení, spracovaní a destilácii sa finálne pridáva lesný med, ktorý má silné protizápalové a dezinfekčné účinky a destilátu pridáva na jemnosti a hladkosti.