Naša marhuľovica a borovička vyhrali IWSC ako najlepšie destiláty súťaže vo svojej kategórii

Na prestížnej súťaži International Wine and Spirits Competition v britskom Londýne sa nám podarilo vyhrať kategórie ovocných destilátov a spiritov na báze borievky. Za veľký úspech sme veľmi vďační aj kvôli tomu, že sa jedná o rýdzo slovenské produkty, medajlovo ocenené v krajine, kde borovička ani marhuľovica nie sú doma. 

BVD Marhulovica a Borovicka
Picture of Bird Valley Distillery

Bird Valley Distillery

Slovenský výrobca stopercentných ovocných destilátov

Facebook
Twitter
LinkedIn

Obsah

Na slávnostnom 50-tom ročníku v historickej radnici Guildhall v Londýne sa nám podarilo bodovať s našimi dvoma destilátmi, a to borovičkou a marhuľovicou. 

Spomedzi viac než 3000 hodnotených vzoriek medzinárodnou sommeliérskou porotou vyhrala borovička BVD kategóriu spiritov na báze borievky.

V kategórii ovocných destilátov získala zlatú medajlu a najlepšie umiestnenie v ročníku naša Marhuľovica. Z tej sme v ročníku 2018 vyrobili limitovaný počet 650 kusov. 

Za posledné roky sme jediná slovenská destilérka, ktorej sa na tejto súťaži podarilo uspieť. Určite za to vďačíme aj faktu, že všetky naše destiláty sú ročníkové. A teda, súťažné vzorky mali v čase keď sa dostali pre porotu už viac než 2 roky. Mali dostatok času dozrieť a zaguľatiť sa.

Destiláty sú taktiež odrodové a každému kúsku ovocia sa venujeme jednotlivo, prechádza ľudskými rukami pri zbere, aj triedení.