Top_flasa
Top_pasy
Uniqueness Quality

100 percentný destilát

Predstavuje najvyššiu možnú kvalitu, oceňovanú odbornou aj laickou verejnosťou.

Len prírodné produkty

S hrdosťou prehlasujeme, ze nepoužívame žiadne umelé vône ani dochucovadlá.

Unikátna chuť

Originálnymi technologickými postupmi zaisťujeme výnimočnosť našich destilátov.

BVD Slivovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Slivovica

Slivovica je najznámejší ovocný destilát vo väčšine európskych krajinách. Tá od Bird Valley Distillery sa vyrába zo vácnej, skoro vymiznutej odrody bystrických sliviek spod vyhasnutej sopky Vihorlat, kde choroba sliviek šárka ešte nezasiahla. Bystrické slivky obsahujú sladkú, kyslú, horkú a pikantnú chuť. Tieto chute sa potom prenášajú do destilátu a robia ho tak výnimočným a ľahko rozpoznateľným medzi inými slivovicami. Destilát sa spravidla necháva odležať minimálne po dobu 12 mesiacov pre nafľašovaním a ročne sa spravidla vydestiluje len zhruba 600 fliaš.
BVD Hruškovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Hruškovica

Destilát, pochádzajúci výlučne z ušľachtilých odrôd hrušiek Conferencia a Williams. Precízny výber a spracovanie ovocia a dôsledný technologický postup pri destilácii zachováva v destiláte všetky atribúty plne vyzretého ovocia.
BVD Čerešňovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Čerešňovica

Kultivovaný čerešňový destilát sa nesie v znamení aromatického ovocia a vyrovnanej chuti. Tento obľúbený nápoj má svojich predkov v alpských regiónoch, kde sa mu dodnes hovorí Kirchwasser.
BVD Jablkovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Jablkovica

Lahodná zamatová chuť doprevádzaná nádychom medu je charakteristickým znakom našej jablkovice, vyrobenej z jednej z najstarších pôvodných odrôd jabĺk rastúcich na území Slovenska – Jonathan. Je považovaná za najneutrálnejší destilát so skvele vybalancovanými organoleptickými vlastnosťami a vyrábaná destiláciou na medenej 4-stupňovej kolóne. Do jablkového kvasu sa dostanú len nepoškodené, ručne zbierané a triedené plody. Po destilácii sa jablkovica riedi pramenitou vodou s nízkym obsahom minerálov a stopových prvkov.
BVD Pivovica, stopercentný pravý pivný destilát

Pivovica

BVD Pivovica je vyrobená zo slovenského remeselného piva najvyššej kvality a dokonale umocňuje tóny jačmenného sladu, chmeľu a sladkého karamelu. Destilát býva odležaný minimálne po dobu 12 mesiacov pred nafľašovaním a je vhodný najmä pre milovníkov piva.
BVD Trnkovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Trnkovica

Jedným z najcennejších produktov malých lesných plodov - trniek, je aj delikatesný destilát zamatovo hladkej štruktúry. Je výsledkom ručného zberu a triedenia plodov a niekoľkonásobnej destilácie na 4-stupňovej medenej kolóne. Trnky sa zbierajú až v neskorej jeseni, kedy sa bobuľky stiahnu, dozrejú a zosladnú. Trnkovica sa po vydestilovaní necháva odležať po dobu minimálne 12 mesiacov predtým, než sa ručne fľašuje, spravidla to však býva aj 3-4 roky. Kvôli náročnosti výroby a nízkej výťažnosti ročne vyrobíme zhruba len 100 litrov BVD Trnkovice.
BVD Dulovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Dulovica

Výrazne aromatický exkluzívny destilát z duly. Jej plody patrili v starovekom Grécku ku symbolom lásky a plodnosti, a preto sa verilo, že má účinky afrodiziaka. S výťažnosťou len 1-2 litre destilátu zo 100 litrov dulového kvasu sa radí medzi suché a krásne silne aromatické destiláty. Pri párovaní s jedlom, sa hodí predovšetkým ku dezertom, vďaka svojej sladkastej chuti. Zber plodov prebieha v prevažne v septembri, kedy sú v plnej zrelosti a majú najvyššiu cukornatosť. Spravidla býva destilát odležaný minimálne po dobu 12 mesiacov predtým, než je plnený do fliaš.
BVD Oskorušovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Oskorušovica

Táto delikatesa vyrobená z plodov oskoruše, takmer miznúca, je jedinečná vo svojej vôni a chuti. Oskoruša, často označovaná ako najvzácnejší strom, začína rodiť až v 15tom roku života. Každoročne sa Bird Valley Distillery na Slovensku podarí vydestilovať len do 100 litrov tejto delikatesy a je jedným z mála oficiálnych výrobcov oskorušovice na celom svete. Zber plodov oskoruše býva pomerne náročný, začína sa v septembri a trvá skoro dva mesiace. Zberajú sa len plody v najvyššom štádiu zrelosti a to zo zeme, kde po krátkom čase od padnutia zhniličkujú.
BVD Čučoriedkovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Čučoriedkovica

BVD Čučoriedkovica, destilovaná z ručne zbieraných čučoriedok, je jedným z najvzácnejších ovocných destilátov. Je výnimočná vďaka veľmi nízkej výdatnosti z čučoriedkového kvasu (len cca. 1-2 litre zo 100 litrov zakvasených plodov) a náročnosti ručného zberu čučoriedok. Taktiež, je to jeden z mála ovocných destilátov, ktorý vyniká svojou silne ovocnou chuťou v porovnaní s aromatikou destilátu. Spravidla je odležaná minimálne po dobu 12 mesiacov pred nafľašovaním. Čučoriedkovicu je najvhodnejšie servírovať ku mäsu z divej zvery a sladkým dezertom.
BVD Oskorušovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Marhuľovica

Marhuľovica BVD sa vyrába destiláciou kvasu pripraveného len z čerstvých, ručne zberaných a triedených plodov. Každý plod prechádza previerkou a prípadné kazy na ovocí sa odstraňujú, aby sa nepreniesli do chuti destilátu. Tá prebieha v 3-stupňovej medenej kolóne, pričom sa ďalej používa iba to najkrajšie jadro destilátu. Spravidla býva odležaná minimálne po dobu 12 mesiacov pre finálnym nafľašovaním, aj keď je bežnou praxou odležanie aj 36 a viac mesiacov. Ročné vydestilované množstvo žiadny rok doposiaľ neprekročilo 1000 fliaš a každá je fľaša je očíslovaná.
BVD Malinovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Malinovica

BVD Malinovica je veľmi vzácny ovocný destilát, destilovaný z lesných, divo rastúcich malín, ktoré majú značne odlišnú chuť a arómu od malín pestovaných podomácky. Na výrobu jedného litra malinového destilátu môže byť použitých až 30 kg malín. Jedná sa tým pádom o výrazne aromatický a chuťovo silný, suchý destilát, vhodný ako aperitív ku ľahším pokrmom a rybám. Podávať sa má správne pri teplote 16-18 stupňov, aby vynikli všetky jeho organoleptické vlastnosti. Spravidla býva odležaný po dobu min. 12 mesiacov (u väčšiny ročníkov to býva viac).
BVD Drienkovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Drienkovica

BVD Drienkovica je výnimočná špecialita medzi ovocnými destilátmi. Je silne korenistá, so sladkasto-trpkou chuťou. Keďže drienky dozrievajú postupne, zber taktiež prebieha vo viacerých fázach, pred finálnym zakvasením. Drienkovica patrí medzi tzv. suché destiláty, keďže na výrobu jedného litra tejto delikatesy môže byť potrebných až 20-30 kg plne dozretých plodov. Výsledný destilát je silne aromatický a vďaka svojim výnimočným organoleptickým vlastnostiam vhodný predovšetkým ako aperitív alebo digestív po jedle.
BVD Borovička, stopercentný pravý ovocný destilát

Borovička

Prvá slovenská borovička destilát. Tradičný ľudový alkoholický nápoj borovička je neoddeliteľnou súčasťou slovenského kultúrneho dedičstva. Aj keď je veľa písomných pamätí nenávratne stratených, zo zachovaných sa môžeme dočítať, že borovička sa na území dnešného Slovenska začala vyrábať počiatkom 19. storočia, a to v regióne dnešného Spiša. Keďže sa BVD venuje výlučne výrobe destilátov, rozhodli sme sa učiniť zásadný krok a vrátiť sa našou receptúrou späť ku slovenským tradíciám a vyvinuli sme v modernej histórii prvú slovenskú borovičku destilát, úplne bez liehu.